miércoles, 14 de marzo de 2012

Ruta para el 18-3-12

PR-CV 370 El Portín de Alfafara

Lugar de inicio: Alfafara, El Comtat, Alicante
Distancia: 15 Km
Tiempo: 5 h 30 min
Dificultad: Media
Tipo: Circular
Itinerario: Alfafara – Entramos en la senda – Masía de Serrelles a la izq. en ruinas-Collaet – Desvío izquierda – Camino Mas Fontanerets – Collado-Alt de la Cova – Cova del Bolumini – Collado – La Cava del Portín – Vértice del Portín – Ventisquero de la Solana o de la Fardatxera – Cava de Don Miguel – Pista – Refugio Zamorano – Font de Mont Blanc ó Molí Mató – Camino viejo Agres/Alfafara – Alfafara.
Vértice geodésico, El Portín (sanet.wordpress.com)
Breve descripción:
De esta ruta podemos destacar, toda la flora excepcional de la Serra Mariola que es el escenario por donde nos moveremos y el conjunto de cavas, neveras y ventisqueros que situaron esta zona en una de las de primer nivel en el comercio de la nieve siglos XVI al XIX. Además de los restos prehistóricos de la Cova del Bolumini, que ya visitamos en otra ocasión.

4 comentarios:

  1. Pepe este diumentge vaig a fer la ruta de (vallada)i la meua pregunta es si esta volta es dificultosa pues el meu menut vol vindre.Una vegada ficats buscarem un geocachi que iha per la zona.Cuant sapies algo de favareta meu dius per asi mateis,adeu i a disfrutar per Alfafara

    ResponderEliminar
  2. Hola Alejandro, la ruta per la qual preguntes no és gens dificultosa, tan sols hi ha un xicotet tram a l’arribar a la cima del Penyo a la que s’arriba enfilantse per algun xicotet pas, ajudats per un cable col·locat en les roques, gens important. També crec que disfrutàreu amb la busca de geocache, així que ànim.
    Quant a això de Favareta, ja està tot clar, si vols m’envies el teu correu electrònic per ací, i si no vols que ningú puga veure'l em crides per telèfon i m’ho dius i t’envie tota la informació.
    Salutacions i fins prompte.

    ResponderEliminar