miércoles, 21 de marzo de 2012

Ruta para el 25/3/12Esta domingo acudiremos a la cita de la IX Marxa Senderista al pic de la Mola, a la que ya acudí el año pasado y este año lo haremos en compañía. Esperemos que resulte tan entrenedida como la VIII edición. Agredecer de antemano al Club Atletisme Favara, el esfuerzo en la organización de la marxa, y nos vemos en Favareta.
Juanjo y Chiri en la Ratlla (pepeliktrencacames.blogspot.com)


Datos de la VIII edición:
Fecha: 27/3/11
Tipo de ruta: Circular
Lugar de inicio: Favara, Ribera Baixa, Valencia
Hora de inicio: 9 h 05 min
Duración: 3 h 53 min
Distancia: 10.77 Km
Dificultad: Media
Altura mínima: 6 m
Altura máxima: 619 m
Calificación (1-10): 8
Recorrido: Plaza de la casa de Cultura de Favara – Instalación de bombeo de aguas - Cueva la Galera - Cruce de sendas - Pla de les Simetes - Pic de la Ratlla - Pla de les Simetes - Cruce de sendas - Barranco de la Sima - Barranco del Infierno - Cruce con la senda del Fenollar – Cruce del puente – Plaza de la casa de la Cultura de Favara.  

IX MARXA SENDERISTA AL PIC DE LA MOLA


1.La Marxa senderista al Pic de la Mola de Favara, d’ara endavant la Marxa, és una proba no competitiva.
2.La Marxa es celebrarà el diumenge 25 de març de 2012, amb eixida de la Plaça de la Casa de la Cultura a les 9:00 hores.
3.L’arribada serà al mateix lloc i es tancarà 5 hores després de l’eixida a les 14:00 hores.
4.La inscripció és gratuïta i es formalitzarà el mateix dia de la marxa a partir de les 8:00 fins a les 8:50 hores, 10 minuts abans del començament.
5.Podran inscriure’s i participar totes les persones sense cap distinció, no obstant el menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult responsable.
6.La distància aproximada de la Marxa és de 12 km, la majoria dels quals són per sendes de muntanya, amb un desnivell positiu de 625 metres.
7.El recorregut estarà marcat amb cintes de diferent color per a pujada i baixada.
8.Està prohibits eixir-se del recorregut, anar muntanya a través i arrancar plantes o flors i agafar pedres, insectes o animals.
9.Per caminar per sendes de muntanya amb fortes pendents cal tindre un relatiu bon estat de forma física i bona coordinació motora per tant cadascú es responsable de que la seua condició física siga adequada. El recorregut no és apte per a persones disminuïdes.
10.No hi haurà avituallament intermedi, només al finalitzar la proba, pel que es recomana que cadascú es porte líquid i alguna cosa de menjar.
11.Hi haurà una samarreta commemorativa per als 300 primers participants en acabar la Marxa.
12.Els participants hauran de portar roba i calçat adequat per a caminar per muntanya, Avis: La vegetació de les nostres muntanyes és de tipus màquia mediterrània (mates i arbusts de fulles seques i punxegudes: argelagues, coscolls, etc.) que produeixen arraps en cames i braços.
13.L’organització no es fa responsable dels danys que els participants puguen sofrir o produir-se tant a ells mateixos con a tercers en el transcurs de la prova. és per aixó que el participant eximeix de qualsevol responsabilitat els organitzadors i els col·laboradors de la prova.
14.El mal temps no impedirà la celebració de la prova, per bé que l’organització es reserva la possibilitat de suspendre-la abans de l’inici. L’organització es reserva el dret de modificar la distància o l’itinerari en el cas que hi haguera motius per fer-ho.
15.La marxa amb un recorregut de dificultat mitjana pretén donar a conèixer l’entorn paisatgístic i natural del nostre poble, a més de donar a conèixer el punt més alt de la Ribera Baixa, amb unes meravelloses vistes si el dia és clar. Es prega dipositar les deixalles “basura” que es puguen produir en els contenidors de l’entrada del poble o en el punt d’arribada. Ajuda’ns a mantenir la muntanya neta.
16.La participació en la marxa suposa l’acceptació del present reglament en tots els seus punts.

2 comentarios:

 1. ¡Hola Pepelik! Es una suerte que las marchas senderistas sean cadda vez más. Son una forma de extender el senderismo a un mayor grupo de la población. Yo iré el domingo a otra marcha senderista en Ribesalbes, a la que también acudí el año pasado. Espero como tú pasarlo estupendamente en compañía de buenos amigos.
  Un saludo.

  ResponderEliminar
 2. Hola Emilio, saludos de nuevo, y gracias por detenerte un momento en este blog. Como bien dices voy a disfrutar de esta marcha, como seguro que lo harás tu, en la marcha por Ribesalbes. En realidad estoy acostumbrado a hacerlo de un forma mas individual, a pesar de que últimamente he salido con algunos compañeros en mas de una ocasión.
  A pesar de conocer el recorrido, casi siempre hay nuevos puntos de vista de los que disfrutar y en los que no has podido detenerte en otras ocasiones, ademas de disfrutar de la compañía de un sin numero de gente amante de la montaña.
  Bueno recibe un saludo de mi parte y disfrutar.

  ResponderEliminar